Een echte man

Nieuwprijs € 22,99
Onze prijs€ 14,99
Uitgeverij: Atlas Contact
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 188
Afmetingen: 135x210x19
Verschijningsdatum: September 2023
EAN: 9789025475062
Categorie:
Romans / Literaire roman
Let op: Nog 3 exemplaren op voorraad

Samenvatting

Het begint allemaal met een filmpje dat in Senegal viraal gaat. Daarin is te zien hoe een menigte het lijk van een man uit zijn graf trekt en van de begraafplaats wegsleept. Als Ndéné Gueye, een jonge, gedesillusioneerde literatuurdocent, de beelden te zien krijgt, raakt hij gaandeweg geobsedeerd door de gebeurtenis. Wie was die man? Waarom werd zijn lichaam opgegraven? Er is maar één antwoord mogelijk: hij was een ‘man-vrouw’. Met andere woorden: een homoseksueel.
Ndéné gaat op onderzoek uit naar het leven van de overledene. De achterdocht en geruchten die hij hiermee over zich afroept, op de universiteit waar hij werkt maar ook binnen zijn familie, hebben ingrijpende gevolgen voor zijn eigen leven. Uiteindelijk telt voor hem nog maar één vraag: hoe vind je de moed om volkomen jezelf te zijn, ongeacht de prijs die je daarvoor betaalt?

Met deze aangrijpende roman is Mohamed Mbougar Sarr de eerste Franstalige Afrikaanse auteur die op zo’n confronterende manier over homoseksualiteit schrijft, het grote taboeonderwerp van zijn continent.