De dijk

Nieuwprijs € 17,99
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 174
Afmetingen: 140x216x17
Verschijningsdatum: Maart 2024
EAN: 9789401621373
Categorie:
Thrillers / Thrillers

Samenvatting

De dijk, het tweede deel in de Blackwater-serie van Michael McDowell, speelt zich af in 1922. Enkele jaren nadat de mysterieuze Elinor Dammert tijdens een vreselijke overstroming haar intrede deed in de rijke familie Caskey, lijkt de rust teruggekeerd in het dorpje Perdido. Elinor en Oscar Caskey hebben een dochtertje gekregen dat grotendeels wordt opgevoed door de geslepen matriarch Mary-Love Caskey.


Als de belangrijkste families van Perdido bij elkaar komen om te bedenken hoe ze nog zo’n overstroming kunnen voorkomen, worden de verhoudingen al snel weer op scherp gezet. Het plan is om een dijk te laten bouwen, met behulp van de aantrekkelijke ingenieur Early Haskew. Mary-Love is direct voor, en wordt daar alleen maar in gesterkt als ze ziet hoe erg haar schoondochter Elinor tégen is.


Elinor doet een gruwelijke voorspelling: zolang zij leeft zal er, dijk of geen dijk, nooit een nieuwe overstroming plaatsvinden. Maar wanneer zij sterft, zal Perdido met al zijn inwoners worden weggevaagd...