De sprong op Normandië

Nieuwprijs € 20,00
Onze prijs€ 14,99
Uitgeverij: Uitgeverij Schuyt & Co Brandt
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 351
Afmetingen: 136x215x32
Verschijningsdatum: Februari 2023
EAN: 9789493319011
Categorie:
Kinderboeken / Fictie
Let op: Nog 4 exemplaren op voorraad

Samenvatting

D-DAY EN DE BEVRIJDING VAN EUROPA: EEN JEUGDBOEK OVER OORLOG, ANGST EN VERDRIET,
MAAR OOK OVER -VRIENDSCHAP, LIEFDE EN MOED

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Dave, een verlegen -Amerikaanse jongen, wil dolgraag dat het weer vrede wordt. Hij laat zich door zijn beste vriend Joey overhalen om parachutist te worden bij Airborne, een nieuw onderdeel van hun leger.

Na een zware training staan hij en Joey voor een zeer gevaarlijke opdracht. Ze moeten in de nacht van D-Day op Normandië springen en meehelpen Europa te bevrijden. Zal Dave zijn vriendin, op wie hij smoorverliefd is, ooit terugzien?

GEBASEERD OP WAARGEBEURDE VERHALEN VAN AMERIKAANSE PARACHUTISTEN IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

OVER DE AUTEUR
Anke Manschot (1950) schreef als tiener voor de kinderpagina van De Gelderlander. Na haar studie geneeskunde en de School voor de Journalistiek werkte ze eerst als arts en freelance-journalist. Daarna was ze 26 jaar (eind)redacteur bij maandblad Opzij. Sinds haar pensioen werkt ze als freelance journalist, en als rondleider in het Verzetsmuseum en Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. Al jarenlang heeft ze een fascinatie voor soldaten aan het front. Ze bezocht veel militaire begraafplaatsen in binnen- en buitenland. Ze leerde zelf ook schieten met een revolver, een pistool, en een karabijn uit de Tweede Wereldoorlog. Voor De sprong op Normandië verdiepte ze zich in Amerikaanse parachutisten die op 6 juni 1944 boven Noordwest-Frankrijk werden gedropt en een paar maanden later boven Zuid-Nederland. Haar bewondering voor deze bevrijders, en andere oorlogshelden, is groot.

Militair tijdschrift Checkpoint: ‘Het boek mag dan wel een jeugdboek worden genoemd, ook voor volwassenen is het een aanrader.’

Boekverkoper Casper Schaaf van Boekhandel Broekhuis in Apeldoorn vond De sprong op Normandië een van de drie mooiste boeken van 2015: ‘Een krachtig boek dat me nog lang zal bijblijven.’