Mens & Markt

Uitgeverij: Eburon
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 228
Afmetingen: 171x239x18
Verschijningsdatum: Mei 2019
EAN: 9789463012485
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Creativiteit, diversiteit en onderzoekend vermogen zijn vaardigheden die in dit tijdsbestek hard nodig zijn. De Hogeschool van Amsterdam is een kennisinstelling waar jonge mensen worden voorbereid op een beroep, en vaardigheden aanleren die in de 21ste eeuw van groot belang zijn. Het doen van onderzoek hoort daarbij en is op het hbo niet meer weg te denken. Dat is niet altijd zo geweest. Dit boek verhaalt de geboorte en groei van het lectoraat Gedifferentieerd Human Resource Management. Waar het lectoraat vijftien jaar geleden begon met stagiairs van de HRM-opleiding die de generieke werkzaamheden van HRM-adviseurs in Amsterdamse bedrijven beschreven, ligt de focus nu op enkele specialistische onderzoeksthema’s die worden onderzocht door professionele onderzoekers.

Mens&Markt gaat over mensen met en zonder werk, en de precaire situatie waarin velen van hen zich bevinden. Daarnaast richt het de blik op docenten op het hbo zelf en geeft het een beeld van het onderzoek op die kennisinstelling.

Dit boek is bedoeld voor †‘HRM’ers en arbeidsmarktspecialisten die geïnteresseerd zijn in transities op de arbeidsmarkt, en voor hen die willen weten welke skills en professionaliteit nodig zijn om te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt van de toekomst. Het hbo kan in deze omslag een sleutelrol spelen. Mens&Markt geeft een antwoord op de vraag wat de impact is van vijftien jaar onderzoek op het hbo naar de relatie tussen mens en werk.

Martha Meerman is onderzoeker, schrijver, spreker, activist en kunst- en cultuurliefhebber. Ze heeft vele boeken en artikelen op haar naam staan. Mens&Markt schreef zij als afsluiting van het lectoraat gedifferentieerd HRM aan de Hogeschool van Amsterdam.