In de schaduw van Marlene Dietrich

Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 378
Afmetingen: 136x216x38
Verschijningsdatum: September 2014
EAN: 9789461535917
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Sofie Bank en Frits Arends, particulier onderzoekers van het Amsterdamse recherchebureau Brill, moeten naar Berlijn voor een bizarre opdracht. Een Nederlandse zakenvrouw wil met spoed de levensloop van haar Berlijnse oma achterhalen. Deze vrouw, Edith Feinhardt, overleed in de gouden jaren twintig. Zelden hebben Bank en Arends een moeilijker opdracht uitgevoerd. Hoe leefde Edith? En hoe is zij gestorven?
In Berlijn worden Bank en Arends ondergedompeld in de roemruchte wereld van variété, cabaret, revues en nachtclubs. Ze ontdekken dat Edith meespeelde in de film De Blauwe Engel en een rivaal was van cultster Marlene Dietrich. De zaak blijkt zulke verbluffende wendingen te hebben dat zelfs het Hitlerregime en de Tweede Wereldoorlog een rol spelen. Maar Bank en Arends worstelen niet alleen met intriges uit het verleden. Ze worden ook gedwarsboomd door personen in het hier en nu, waarbij ze verstrikt raken in moord en oude trauma's.
In de schaduw van Marlene Dietrich is een aangrijpende thriller over idolen, de vergankelijkheid van roem en de fatale kracht van Duitse en Nederlandse familiegeheimen.