Dicht op de huid

Nieuwprijs € 17,99
Onze prijs€ 6,99
Uitgeverij: Abdij Van Berne, Uitgeverij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 96
Afmetingen: 140x210x12
Verschijningsdatum: Maart 2020
EAN: 9789089723840

Samenvatting

Guido de Bruin
Dicht op de huid. Bijbelverhalen meemaken

In deze verzameling monologen komen figuren uit bekende en minder bekende bijbelverhalen zélf aan het woord. Verhalenverteller Guido de Bruin laat personages in de verhalen in de ik-vorm spreken over wat ze hebben meegemaakt en wat dat met hen heeft gedaan. Niet alleen bekende figuren als Sara, Elia en Petrus komen aan het woord, maar ook minder opvallende personages en bijvoorbeeld de duif in het Noach-verhaal en het huis van de verloren zoon. Door de verwoorde ervaring en reflectie van de personages komen de verhalen heel dichtbij en nodigen ze de lezer uit om er zelf deel van te worden.

Guido de Bruin (1966) richt zich na een carrière in de journalistiek op het vertellen van (bijbel)verhalen en het begeleiden van bibliodrama. Vertellen in de ik-vorm is zijn specialiteit. Ook in zijn werk voor Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, zet hij verhalen in tijdens bijvoorbeeld studiedagen voor schoolteams.
In 2017 maakte hij de solovoorstelling Zelfs hier vind je nog een paar rechtvaardigen op basis van de novelle De nacht der Girondijnen van Jacques Presser.