Agile belonen

Uitgeverij: VAN DUUREN MEDIA
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 159
Afmetingen: 160x240x10
Verschijningsdatum: Februari 2019
EAN: 9789089654458
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Functies zijn steeds minder vastomlijnd. Tegenwoordig wordt het werk vaker in wisselende rollen gedaan met als enige constante de medewerker, hoewel ook die in zijn eigen groei niet stil mag blijven staan. Bestaande beloningssystemen schieten dan tekort. In de dynamiek van moderne bedrijven zijn zij veel te statisch, te tijdrovend en te kostbaar bovendien. Wie daarvan af wil, dient de grondslag van het salaris te veranderen. Niet de functie is dan nog langer de basis, maar de toegevoegde waarde van de individuele medewerker.

Agile belonen toont je hoe je door transparant belonen de toegevoegde waarde van je medewerkers waardeert. Rolf Baarda ontwikkelde hiervoor een model waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun probleemoplossend vermogen en de wijze waarop zij die naar een hoger plan kunnen tillen. Het beschrijft acht rollen waarin is vastgelegd wie de moeilijkste problemen oplost, wie de minder moeilijke en wie de eenvoudigste. Zo kunnen je medewerkers zich niet alleen verder ontwikkelen, maar vergroot je ook hun betrokkenheid en motivatie. En gelukkige medewerkers maken gelukkige klanten!

-Voor hrm'ers, managers en directieleden die anders willen belonen dan de traditionele voorgeschreven systemen.

-Van de auteur van de bestsellers Ken- en Stuurgetallen voor Personeelsmanagement, Belonen in Moderne Organisaties en Human Business Engineering.

Trefwoorden: Werk functie belonen beloningssysteem salaris medewerker toegevoegde waarde agile model Baarda hrm Rolf Baarda handleiding