De blik van Bruegel

Nieuwprijs € 31,50
Onze prijs€ 18,99
Uitgeverij: Stichting Kunstboek
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 205
Afmetingen: 215x270x18
Verschijningsdatum: Mei 2019
EAN: 9789058566232
Let op: Laatste exemplaar

Samenvatting

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude stierf. De wereldberoemde schilder woonde in Brussel en kwam naar het Pajottenland om te schilderen en inspiratie op te doen. Dat viert Dilbeek met een openluchttentoonstelling met interventies van internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers.
De tentoonstelling katapulteert Bruegel naar de 21ste eeuw. De toeschouwer volgt de blik van de schilder wanneer hij zijn imposante landschapsschilderijen maakt. De kapel van Sint-Anna-Pede en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, twee monumenten die door Bruegel zijn geschilderd, vormen het vertrek- en rustpunt voor een wandeling langs vijftien installaties. Vijftien kunstenaars, designers en architecten trekken een spoor door het landschap dat Bruegel heeft geïnspireerd. Ze maken paviljoenen, bouwsels, aanplantingen, landschappelijke figuren, een verhaal, een installatie... Ze doen iets met de plek, spelen met de waarneming van de ruimte, werken desoriënterend of helpen de aandacht juist te richten. Vaak scheppen ze nieuwe, onverwachte omgevingen.
Met werk van Rotor, Filip Dujardin, Koen van den Broek, Erik Dhont, Office KGDVS & Bas Pincen, Bas Smets, Lois Weinberger, Landinzicht, Guillaume Bijl, Gijs Van Vaerenbergh, Futurefarmers, Georges Rousse en Josse De Pauw. Curator is Stefan Devoldere, hoogleraar en decaan van Faculteit Architectuur en Kunst aan de Universiteit Hasselt.