Is mijn goudvis intelligenter dan ik?

Uitgeverij: Spectrum
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 319
Afmetingen: 139x215x30
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789027466150
Categorie:
Psychologie / Psychologie
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Kun je beter leren als je slaapt? Waarom zien we kleuren? Kun je intelligentie aflezen aan iemands handschrift? Kunnen jongeren beter leren met de tv aan? Zijn tweelingen even intelligent? Waarom krijgen we door muziek zin om te dansen?

Dit boek geeft antwoord op al deze en nog veel meer vragen. Onze hersenactiviteiten zijn het gevolg van verbazingwekkende mechanismen. Ze zijn geanalyseerd en onderzocht door vele psychologen. Op begrijpelijke en luchtige toon beschrijft Alain Lieury 93 wetenschappelijke experimenten over taal, intelligentie, geheugen, perceptie, bewustzijn, emoties en persoonlijkheid. Een boeiend boek waardoor u meer zult begrijpen over de werking van ons brein.

Alain Lieury is professor aan de Universiteit van Rennes en leidt het instituut voor experimentele psychologie. Hij is gespecialiseerd in het geheugen en schreef vele wetenschappelijke artikelen en boeken.

‘Het geeft antwoord op alledaagse vragen over de werking van het brein en leidt je in sneltreinvaart door de wereld van het psychologische onderzoek.’ – de Volkskrant