'k Zou zo graag een ketting rijgen

Uitgeverij: Boekencentrum B.V.
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 145x225x31
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789023921523
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Werken onder mensen met dementie is zoeken naar mogelijkheden van contact. Sta je voor je gevoel niet vaak met lege handen?
Je wéét met je verstand best iets van dementie of ouderen in het algemeen, maar hoe leg je, hoe krijg je contact?
In dit boek bieden de oorspronkelijke auteurs een vorm van kringgesprek voor ouderen aan, met speciale aandacht voor mensen met dementie. Geestelijk verzorgers, werkzaam binnen de Zonnehuisgroep, hebben - met medewerking van anderen - dit boek niet alleen vertaald, maar ook meer toegesneden op de Nederlandse situatie. Voor hen was het verrassend, hoe snel je via deze vorm van kringgesprekken voor jezelf een handvat hebt en bij de doelgroep een ingang vindt.
'k Zou zo graag een ketting rijgen kun je beschouwen als een werkboek, waarin thema's voor kringgesprekken met ouderen worden aangereikt, die heel basaal onze levenskring bestrijken. Daarbij nemen naast woorden ook liederen en zintuiglijke benadering een grote plaats in. Dat helpt mensen weer in contact te komen met elkaar, met zichzelf en met wat hen ten diepste beweegt.
Het aangedragen materiaal is bedoeld als eerste aanzet en nodigt uit er op een vrije, eigen manier mee te werken. Wie met deze methode aan de slag gaat, zal er plezier in krijgen, of je nu werkt in of vanuit een verpleeghuis of woonzorgcentrum als geestelijk verzorger, activiteitenbegeleider, muziektherapeut. Of dat je actief bent in een kerkelijke gemeente of parochie of vanuit het algemeen maatschappelijk werk. Plezier, dat z'n uitwerking heeft op de doelgroep, maar ook overslaat op de omgeving.
Kevin Kirkland is muziektherapeut en werkt met ouderen in twee zorginstellingen in Vancouver.
Howard McIlveen is geestelijk verzorger en werkzaam als Coördinator Pastorale Zorg van het Richmond Hospital in Vancouver.
Marion Boelhouwer en Peterjan van der Wal zijn beiden werkzaam als geestelijk verzorger in en vanuit een verpleeghuis, namelijk het Zonnehuis Beekbergen en het Zonnehuis Vlaardingen.