Tien dagen tot D-day

Uitgeverij: Mynx
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 383
Afmetingen: 141x215x33
Verschijningsdatum: December 2007
EAN: 9789022538432
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

10 dagen
de tien dagen tot aan d-day

10 hoofdstukken
voor elke dag

10 bijzondere verhalen
van tien gewone mensen

Op 6 juni 1944, in de vroege ochtend, landden de eerste van de 150.000 geallieerde troepen op de kusten van het Franse Normandië. Het was het begin van D-Day – de dag die bepalend zou zijn voor de rest van de eeuw en het lot zou bepalen van miljoenen inwoners van Europa.

Het lot van mensen zoals de Engelse vrouw die bij de geheime dienst werkt, de Franse verzetsman en zijn clandestiene netwerk, de Noorse vrijheidstrijder in een cel van de Gestapo of de Amerikaanse parachutist klaar voor actie.

10 dagen tot D-day is het verhaal van naties in oorlog, van normale mensen in abnormale tijden, maar ook van de groten der geschiedenis. De lezer kijkt mee over de schouder van de hoofdrolspelers: Churchill, Hitler, Rommel, Eisenhower en De Gaulle tijdens deze cruciale dagen die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden.

Door een grote hoeveelheid bronnen te combineren, zoals brieven, dagboeken en officiële regeringsdocumenten, weeft Stafford een uniek en compleet beeld van D-Day en brengt Stafford de tumultueuze en verwarrende periode rond D-Day opnieuw tot leven.