Een kleine wereldgeschiedenis in 50 plekken

Nieuwprijs € 19,99
Onze prijs€ 14,99
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 336
Afmetingen: 139x190x38
Verschijningsdatum: Oktober 2023
EAN: 9789000391240
Let op: Laatste exemplaar

Samenvatting

Een nieuwe kleine wereldgeschiedenis over de 50 meest invloedrijke plekken


Ontdek de meest indrukwekkende gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis, verteld aan de hand van de 50 belangrijkste plekken van de wereld. In dit boek biedt historicus Jacob Field een fascinerende nieuwe kijk op de geschiedenis van onze planeet: van de Olduvaikloof in Tanzania waar een van de belangrijkste archeologische vondsten is gedaan tot het CERN-laboratorium in Genève, waar revolutionaire technologieën als het wereldwijde web zijn ontwikkeld.

Field neemt je mee naar 50 plekken die allemaal van grote invloed zijn geweest op politiek, economisch, cultureel, religieus of maatschappelijk vlak. Van een grot in Saoedi- Arabië, de Confuciustempel in China en de Spiegelzaal in het paleis van Versailles tot Hollywood, Jeruzalem en het Anne Frank Huis. Stuk voor stuk plekken die allemaal een belangrijk aandeel hadden in de geschiedenis van de wereld.

Jacob F. Field is historicus en auteur van verscheidene boeken waarin hij de wereldgeschiedenis vanuit een bijzonder perspectief bekijkt. Daarnaast werkte hij als onderzoeker aan Cambridge University en werd hij in 2019 uitgeroepen tot Fellow of the Royal Historical Society in het Verenigd Koninkrijk. Eerder schreef hij al Een kleine wereldgeschiedenis in 50 dieren.