Levenslessen van 100-jarigen

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 320
Afmetingen: 145x220x23
Verschijningsdatum: Oktober 2022
EAN: 9789000385195
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Prachtige, originele en ontroerende levensverhalen van 100-jarigen


‘Ik heb nog zo veel plezier in het leven, ik wil wel 200 jaar worden.’ ‘Het ergste wat je kan overkomen is dat een ander bepaalt hoe jij moet leven.’ ‘Je moet niet te moeilijk denken.’ Zomaar wat uitspraken in deze bundel van mensen die de bewonderingswaardige leeftijd van 100 hebben bereikt.

Marjon Bolwijn – journalist voor de Volkskrant – interviewt 100-jarigen over de eeuw die achter hen ligt en vraagt ook hoe zij aankijken tegen het huidige tijdsgewricht. Deze inspirerende, ontroerende en mooie persoonlijke verhalen vormen samen een bundeling vol levenslessen en geven een prachtig tijdsbeeld van een eeuw Nederland.

Marjon Bolwijn is journalist. Ze begon bij Het Parool en werkt al ruim 20 jaar bij de Volkskrant, eerst als buitenlandredacteur en kunstredacteur en daarna als algemeen verslaggever. Haar hart ligt bij sociaal-maatschappelijke onderwerpen en het persoonlijke verhaal achter grote thema’s als migratie en armoede. Voor de Volkskrant interviewde zij tientallen 100-jarigen, een zeer populaire rubriek onder de Volkskrant-lezers.