Boedapest

Uitgeverij: Capitool
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 272
Afmetingen: 132x223x18
Verschijningsdatum: Juni 2016
EAN: 9789000341504
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Capitool Boedapest: de ideale reisgids voor jouw reis naar Boedapest

- Het is de luxe reisgids voor levensgenieters
- Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van zeer hoge kwaliteit
- Met vele schitterende foto’s en illustraties
- Bestand tegen intensief gebruik, voor, tijdens en na je reis
- En de gids die je nog lang zult bewaren samen met je herinneringen

‘Een visuele kennismaking’ Reiz&Magazine

Hoogtepunten van Boedapest

Boedapest is een prachtige stad vol historische schatten aan de Donau. Zo kun je in de hoofdstad van Hongarije een ritje maken in de antieke Sikló-kabelbaan uit 1870 of door de Joodse wijk wandelen om een idee te krijgen van hoe de stad vroeger was. Bezoek ook het ondergrondse Labyrint en waan je in de geschiedenis van de stad. Vervelen is onmogelijk dankzij de talloze musea, zoals de Hongaarse Nationale Galerie, het Museum voor Beeldende kunst, het Joods Museum en het Hongaars Nationaal Museum. Een bezoekje aan het historische centrum, de Burchtheuvel, waar het Koninklijk Paleis staat, is ook een must.
Op vakantie om te ontspannen? Boedapest staat bekend als een van de grootste kuuroorden van Europa. Dankzij de natuurlijke warmwaterbronnen zijn er verscheidene baden waar je kunt genieten van de weldadige therapeutische en recreatieve baden.

Over de Capitool Reisgids Boedapest

In de reisgids is de stad opgedeeld in de volgende 6 wijken:

- Burchtwijk
- Gellért-Heuvel en Tabán
- Ten noorden van de Burchtwijk
- Rond het parlement
- Centraal Pest
- Rond Városliget

Deze reisgids biedt overzichtelijke informatie over meer dan 300 bezienswaardigheden, winkels, hotels en restaurants. Omdat de musea, historische gebouwen, parken en tuinen en paleizen van wijk tot wijk zijn beschreven, is de reisgids ideaal voor het plannen van een stedentrip. De opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken geven een goede indruk. Met behulp van de vele kaarten plan je moeiteloos je eigen route. De reisgids heeft daarnaast een handige uitneembare kaart, inclusief informatie voor openbaar vervoer.

Mooie dagen in Boedapest

Boedapest is een stad vol prachtige dingen om te zien of te doen. Capitool heeft ter inspiratie enkele routes uitgestippeld langs de mooiste bezienswaardigheden in de stad, gerangschikt op thema of lengte: Een dag op de Burchtheuvel, Het betere leven, Gezinspret in de openlucht, Geschiedenis en winkelen, 2 dagen in Boedapest, 3 dagen in Boedapest, 5 dagen in Boedapest.

Capitool Reisgidsen zijn ideaal voor jouw:

- Cultuurvakantie
- Zonvakantie
- Stedentrip
- Actieve vakantie
- Rondreis
- Familievakantie
- Vliegvakantie