Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek

Nieuwprijs € 12,50
Onze prijs€ 5,99
Uitgeverij: PARK
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 127
Afmetingen: 134x208x17
Verschijningsdatum: November 2023
EAN: 9789464042757

Samenvatting

Een jaarlijkse traditie: de verrassende interviews en prikkelende columnns van de gebroeders Jansen

Het is traditie: terwijl de nachten lengen en een bewogen jaar zich naar haar welverdiende einde wankelt, presenteren de broers Jansen - cabaretier Dolf en wetenschapsjournalist Jim - het leukste eindejaarscadeau. In Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek bundelen zij voor de vierde maal 26 verrassende interviews en 26 prikkelende columns over de wetenschap.

Albert Einstein (1879-1955) was niet alleen de belangrijkste wetenschapper uit de moderne tijd, maar is ook met straatlengte voorsprong de meest geciteerde onderzoeker van de afgelopen tweehonderd jaar. In wetenschappelijke tijdschriften, natuurlijk, maar ook in kranten, op websites en tegeltjes. De man schijnt zelfs op T-shirts te staan. In Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek gaat journalist Jim Jansen in gesprek met de allerbeste wetenschappers over actuele onderwerpen,. Cabaretier Dolf Jansen columniseert over diezelfde onderwerpen, of iets dat daarbij in de buurt komt.

Met o.m. hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets, hoogleraar nanobiophysics Vinod Subramaniam, AI-professor Frank van Harmelen, hoogleraar mathematische fysica Klaas Landsman
en hoogleraar moleculaire genetica Hans Clevers.