April, kind van een boef

Nieuwprijs € 20,95
Onze prijs€ 9,99
Uitgeverij: Vesper Publishing
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 194
Afmetingen: 125x200x19
Verschijningsdatum: Juni 2022
EAN: 9789083186658
Categorie:
Thrillers / True Crime

Samenvatting

“April, er is iemand neergeschoten in De Hallen, ik denk dat het Thomas is. Het staat ook al op Teletekst. Ik zou zo snel mogelijk naar De Hallen gaan...”

Op 20 april 2006 werd Thomas van der Bijl geliquideerd in zijn café De Hallen in Amsterdam-West. In 'April, kind van een boef' vertelt zijn dochter April van der Bijl (1987) open en eerlijk over de inktzwarte dag waarop haar vader werd vermoord, en over de nasleep ervan.

Het is een ongefilterd en aangrijpend verhaal over de hechte relatie met haar vader, zijn liquidatie en verder leven met depressies. Want niet alleen de dader, Willem Holleeder, werd tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld; op de dag van de moord kreeg ook April levenslang.

“Het is ongelofelijk knap dat April dit boek heeft geschreven. Het vergt veel kracht om je leven weer op te pakken als je vader wordt vermoord. Aprils verhaal laat zien dat een moord altijd meer slachtoffers tot gevolg heeft. Dit boek opent een wereld die voor veel mensen amper voorstelbaar is.”

- John van den Heuvel, misdaadjournalist De Telegraaf