De meermin van Black Conch

Nieuwprijs € 22,49
Onze prijs€ 3,99
Uitgeverij: Uitgeverij Orlando
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 240
Afmetingen: 125x200x23
Verschijningsdatum: Augustus 2021
EAN: 9789083104362
Categorie:
Romans / Literaire roman

Samenvatting

Honderden jaren geleden was Aycayia een gewone jonge vrouw, wier vader een belangrijke stamoudste was. De dorpsvrouwen waren jaloers op haar schoonheid en riepen een vloek over haar af, waardoor ze veranderde in een meermin. Eeuwenlang zwemt ze door de Caribische wateren, tot ze op een dag boven water wordt gelokt door de gitaarmuziek van een jonge visser genaamd David Baptiste.

Wanneer Aycayia, na een afschuwelijke strijd, wordt gevangen door Amerikaanse sportvissers en als trofee op de kade wordt opgehangen, redt David haar. Behoedzaam weet hij haar vertrouwen te winnen en met pijn en moeite verandert ze weer in een vrouw. Maar transformaties zijn niet altijd permanent en afgunst kan, net als liefde, zo krachtig zijn als een orkaan.

De meermin van Black Conch is een betoverend verhaal over liefde en vertrouwen, familie en vriendschap in een kleine gemeenschap op een Caribisch eiland – een wereld die memorabel tot leven wordt gewekt in een roman die zich kan meten met De oude man en de zee en Liefde in tijden van cholera.