Achterland

Nieuwprijs €0,00
Onze prijs2,99
Uitgeverij: Anthos
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 383
Afmetingen: 137x215x36
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789041410689
Categorie:
Romans / Literaire roman
Let op: Nog 2 exemplaren op voorraad

Samenvatting

Achterland is een indrukwekkende historische roman over loyaliteit en verraad in een tijd van opkomend nationalisme, over de offers die gebracht moeten worden om te kunnen overleven, en het boek vertelt over onbeantwoorde liefde en niet-vereffende rekeningen.
In 1872 zeilt de USS Polaris naar de Noordpool om er de Amerikaanse vlag te planten. Maar de expeditie mislukt en de negentien deelnemers drijven weg op een grote ijsschots, ver van de kust van Ellesmere Island. Over deze historische gebeurtenis schreef Steven Heighton een prachtige roman, waarin drie van de overlevenden centraal staan wier levens ingrijpend en voorgoed veranderen.
Een van de schipbreukelingen is Roland Kruger, een Duitse immigrant die aan een wreed regime is ontsnapt. Wanneer nationalistische gedragscodes ook op het ijs gaan gelden, krijgt hij het gevoel dat hij opnieuw onderdrukt wordt. De Amerikaan George Tyson neemt de rol van leider op zich. Zijn pogingen om orde te handhaven worden ondermijnd door zijn onzekerheid en zijn hunkering naar erkenning. Tukulito, de Indiaanse tolk, wordt heen en weer geslingerd tussen de tradities van haar eigen volk en de omgangsvormen van haar medeoverlevenden op het ijs.
Steven Heighton werd internationaal bekend als dichter. Achterland is zijn eerste roman die in Nederland verschijnt. Heighton woont in Ontario, Canada.
'Steven Heighton is een van de beste schrijvers van Canada.' - Barbara Gowdy
Vol levenslust en wilskracht, en vermakelijk [...] Heighton behoort tot de meest getalenteerde Canadese auteurs.'- Times Literary Supplement