Aarde ik hou van jou

Uitgeverij: de Kern
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 303
Afmetingen: 142x217x30
Verschijningsdatum: Augustus 2005
EAN: 9789032509279
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Voor dit boek zijn de auteurs over de wereld gereisd voor twaalf gesprekken met mensen met een visie over onze relatie met de natuur en onze gezamenlijke toekomst. Elk van hen komt uit een ander vakgebied of een andere stroming, wetenschappelijk, maar ook spiritueel en maatschappelijk.

Irene van Lippe-Biesterfeld heeft deze personen geselecteerd zodat hun intrigerende gedachtegoed meer bekendheid krijgt, in de hoop dat haar lezers geïnspireerd zullen worden om na te denken over onze relatie met de natuur.

Hun reis gaat langs de Guatamalteekse Nobelprijswinnares Rigoberta Menchú, de Wageningse wetenschapper en boeddhist Matthijs Schouten, de leeuwenman van Afrika Gareth Patterson, de Zuid-Afrikaanse Sanusi Credo Mutwa, de half-Indiaanse healer Denise Linn, de Japanse waterkristalexpert Emoto Masaru, ECOtherapeut Hans Andeweg, de Britse wetenschapper Rupert Sheldrake, de chimp lady Jane Goodall, de Noorse ecosoof Arne Naess, president van de Wereldbank James Wolfensohn en Amerikaans hoogleraar vredesvraagstukken Patricia Mische.

In een afrondend gesprek van Irene met haar co-auteur Jessica komt naar voren hoe het gedachtegoed van de twaalf geïnterviewden onderling verbonden is, hoe de gesprekken haar hebben geïnspireerd en met welk gevoel zij terugkijkt op de bijzondere ontmoetingen.