De vervalsers

Nieuwprijs € 19,95
Onze prijs€ 8,99
Uitgeverij: MMPublications
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 252
Afmetingen: 131x209x22
Verschijningsdatum: November 2017
EAN: 9789492830005
Let op: Laatste exemplaar

Samenvatting

De vervalsers is het autobiografische, in de gevangenis geschreven verhaal over een bijna perfecte misdaad waarin Theo Kars de machtsverhoudingen, spanningen en soms bizarre conflicten binnen de groep daders optekent: jonge intellectuelen, op zoek naar geld en genot, amoreel als een troep wolven.
Behalve de psychologische strijd tussen de leiders beschrijft Kars met grimmige ironie hun gezamenlijke pogingen het geestelijk aan hen onderhorige voetvolk 'de bedienden' onder de duim te houden. De groep vormde een kleine samenleving apart, beheerst door regels die vaak strijdig waren met die van de 'grote' maatschappij.
In 1965 werd Kars gearresteerd in verband met grootscheepse vervalsingen ten nadele van de PTT (waarvan de rekeninghouders van de Rijkspostspaarbank overigens geen enkel nadeel ondervonden). De opbrengst werd onder meer gebruikt om het literaire tijdschrift Tegenstroom te financieren. In februari 1966 veroordeelde de Rechtbank te Amsterdam hem tot twee jaar en drie maanden gevangenisstraf.
Vijftig jaar na de eerste druk verschijnt de jubileumuitgave van deze klassieker, die sinds 1967 vrijwel altijd verkrijgbaar is gebleven.