De kracht van vrouwen

Nieuwprijs € 24,99
Onze prijs€ 15,99
Uitgeverij: De Bezige Bij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 336
Afmetingen: 152x232x29
Verschijningsdatum: November 2021
EAN: 9789403154817
Let op: Nog 2 exemplaren op voorraad

Samenvatting

In het door oorlog verscheurde Congo behandelt de onverschrokken voorvechter vanvrouwenrechten Denis Mukwege slachtoffers van verkrachting. Corruptie, wreedhedenen onverschilligheid houden de conflicten al decennialang in stand, en verkrachtingvan vrouwen wordt ingezet als oorlogstactiek. Niet alleen in Congo, maar overalter wereld worden vrouwen mishandeld. Mukwege zet zich ondanks meerdere aanslagenop zijn leven onverminderd in voor zijn missie: dit geweld tegen vrouwen eenhalt toeroepen.

In De kracht van vrouwen beschrijft Mukwege de worsteling en het lijden, maar ook dehoop en de veerkracht van vrouwen die met seksueel geweld geconfronteerd zijn. Hijbehandelde duizenden vrouwen op het randje van de dood, en werd keer op keerverrast door hun herstel, groei en onvermoeibare veerkracht.

De kracht van vrouwen is een inspirerende en zeer overtuigende boodschap in het#MeToo-debat en een noodzakelijke oproep tot actie in het gevecht tegen seksueelgeweld, waaraan vrouwen en mannen zij aan zij moeten meedoen.