De Siciliaanse erfenis

Uitgeverij: HarperCollins
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal Pagina's: 398
Afmetingen: 140x215x29
Verschijningsdatum: April 2024
EAN: 9789402714364
Categorie:
Romans / Literaire roman
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

De Siciliaanse erfenis is het perfecte boekenclubboek van Jo Piazza, waarin je in een duale tijdlijn wordt meegenomen naar het Italië van de vroege twintigste eeuw.

Een vliegticket en een oude eigendomsakte, dat is alles wat Sara Marsala nodig heeft om haar oude leven vaarwel te zeggen en zich onder te dompelen in haar mysterieuze familiegeschiedenis. Haar geliefde oudtante Rosie liet haar een stuk grond op Sicilië na, maar voordat ze daar welkom is, moet ze eerst een deur naar het verleden openen.

Langzaam ontvouwt zich het verhaal van Sara’s overgrootmoeder Serafi na, een vrijgevochten vrouw in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend was. Serafi na streed voor een beter leven, niet alleen voor zichzelf, maar voor het hele dorp. Aangekomen op het Siciliaanse platteland ontdekt Sara dat de krachten die Serafi na ten val wilden brengen, ook haar proberen te dwarsbomen.

De Siciliaanse erfenis is een lofzang op het onverschrokken heldendom van alledaagse vrouwen en een meeslepend mysterie dat generaties overstijgt.

‘Een prachtig, meeslepend verhaal dat je laat gissen tot de laatste pagina. Ik wilde meteen mijn eigen roots gaan onderzoeken.’ Janet Skeslien Charles, bestsellerauteur van De bibliotheek van Parijs

‘Een verslavende familiesaga vol sterke vrouwen, scherpzinnige humor, meeslepende geschiedenis en spanning. Wat wil je nog meer?’ Patti Callahan Henry, bestsellerauteur van Het geheime boek van Flora Lea