Is er nog nieuws?

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 191
Afmetingen: 124x200x18
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789046801673
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

De vraag 'Is er nog nieuws?' wordt Rick Nieman te pas en te onpas gesteld. Als het antwoord - om negen uur's ochtends in de Praxisluidt: 'Green idee', is dat vaak een teleurstelling, want een nieuslezer hoort dat touch te weten?
Maar wat is nieuws eigenlijk? Met veel bevlogenheid schrijft Rick Nieman over zijn vak: hoe is het om urenlang achter elkaar live te presenteren bij grote rampen als 11 September en Enschede? Hoe stuur je een gesprek zodat het spanned wordt? Hoe kun je een Politicus - 'Daar kan ik op dit moment geen uitspraak over doen'-w iets laten zeggen? Nieman vertelt ook over zijn ervaringen als interviewer met prominenten als Laura Bush, Condoleezza Rice, Rem Koolhaas, Albert Heijn en Jan Peter Balkenende; en als presentator van het Tournieuws, zonder beelden van de Tour en bovendien ziek van vermoeidheid.
Aan de hand van talloze, vaak geestige voorbeelden geeft Nieman in Is er nog nieuws? op een heldere en persoonlijke manier zijn visie op het nieuws en het vak van nieuwslezer en presentator.
Rick Nieman (1965) vertrok op 17-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten om journalistiek te studeren. Later deed hij aan de University of Southern California in Los Angeles een studie Internationale Betrekkingen. Hij begon zijn carri in Londen bij CNN als financieel verslaggever. Sinds 1996 presenteert hij het RTL Nieuws.