Het echte cadeau krijg je nog

Uitgeverij: Boekerij
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 224
Afmetingen: 136x211x20
Verschijningsdatum: Oktober 2013
EAN: 9789029089470
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Ik stond een keer langs de lijn bij de Amsterdam Marathon, zag daar een dikke dame monter langspuffen, en dacht: Als zij het kan, zou ik het toch ook moeten kunnen. En dan zal iedereen zeggen: `Huh? Thomas? Een marathon? Dat had ik nooit achter hem gezocht!
Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar dat is voor mij soms reden genoeg om iets te doen. Dus de dag daarop kocht ik gympen en ging ik rondjes hollen, alsmede vierkantjes, ovaaltjes en rechthoekjes. Noem een vorm die een park kan hebben, en ik heb `m gehold. Voor mensen die willen weten hoe lange-afstandslopen voelt: precies als korte afstanden, maar dan langer. Ik was na vijf minuten hollen toch al helemaal kapot, dus dan konden die paar uur daarna er nog wel bij, en zo bleef ik urenlang hijgend en puffend bovenop dat malende onderstel van me zitten. Het was net als een boemeltreintje: soms zat ik een beetje te dromen en te genieten van het uitzicht, dan weer werd ik gek van het gehobbel en van hoe lang ik nog moest, en baalde ik dat er geen koffiekarretje langskwam en dat er alleen maar ouwe kranten in mijn coupé lagen.

Thomas van Luyn is een Nederlandse Cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. Hij is onder andere bekend van zijn imitaties van Ferry Mingelen, Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch bij het programma 'Kopspijkers'. Van 2005 tot 2010 presenteerde hij samen met Mike Boddé 'De Mike & Thomas Show', die werd uitgezonden bij de Vara. Hij deed mee aan QI, het Sinterklaasjournaal en vele andere programma's, maakte voor DWDD satrirische filmpjes onder de naam 'Je mist meer dan je ziet' en presenteerde en speelde in de Improvisatieshow 'In goed gezelschap', met o.a. Sara Kroos, Georgina Verbaan en Ali B.