De reis naar Rome

Nieuwprijs € 9,99
Onze prijs€ 4,99
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 218
Afmetingen: 140x210x15
Verschijningsdatum: Januari 1990
EAN: 9789028415580
Categorie:
Romans / Literaire roman
Let op: Nog 3 exemplaren op voorraad

Samenvatting

Wanneer een jonge Italiaan terugkeert naar Rome, beleeft hij door relaties met vrouwen opnieuw een traumatische jeugdervaring.

Alberto Moravia werd als zoon van een architect geboren in Rome op 28 november 1907. Zijn eerste roman 'De onverschilligen' schreef hij in 1925. Hij werd buitenlandcorrespondent in Londen, Parijs en elders voor La Slampa en Gazella del Popolo. In de jaren van het fascisme werden zijn boeken verboden en moest hij gebruik maken van een pseudoniem. Tijdens de Duitse bezetting van Italië hield hij zich verborgen in de bergen. Van zijn omvangrijke oeuvre beschouwt hij zelf zijn debuutroman 'De onverschilligen' als een van de hoogtepunten, naast zijn 'Vrouw van Rome' (1949), 'Negentienvierendertig' (1982) en 'De vrouw met de zwarte cape' (1983).

De reis naar Rome van Alberto Moravia is een uitgave in de Wereldbibliotheekreeks 1990. Het omslag werd verzorgd door Joost van de Woestijne. De tekst werd gezet uit de Baskerville en gedrukt op crèmekleurig romandruk. Tevens verschenen in deze reeks van Alberto Moravia: 'De onverschilligen', 'Negentienvierenderti', 'De voyeur',  'De vrouw met de zwarte cape',  'Wat geef ik om carnaval' en 'De conformist'.