Je zal maar een peuter zijn

Uitgeverij: Spectrum
Uitvoering: Gebonden
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 96
Afmetingen: 165x169x15
Verschijningsdatum: Onbekend
EAN: 9789027429063
(Tijdelijk) uitverkocht

Samenvatting

Een kind dat chocoladevlokken door de hele kamer strooit en het op een krijsen zet als je gaat stofzuigen… soms is het als ouder lastig om het goed te doen. Maar zodra je begrijpt dat de kleine daarmee nieuwe vermogens ontdekt of spannende ervaringen verwerkt, wordt het gemakkelijker om begrip op te brengen. Dan kan je je kind (en jezelf) tot bedaren brengen in situaties die voor volwassenen vanzelfsprekend zijn maar voor een peuter volkomen nieuw en wellicht bedreigend, eng en onverklaarbaar.

Dit boek biedt op een ludieke manier inzicht in denken en doen van kinderen van 0 tot 4 jaar. Het is hilarisch en ontroerend beschreven, maar bovenal verhelderend. Zodat ouders en opvoeders beter begrijpen wat omgaat in het hoofd van een kind en daar stimulerend op kunnen reageren.


Over de auteurs:
Dieneke Kuijpers is moeder van twee kinderen en al 10 jaar werkzaam als kidsmarketeer, onder meer bij LEGO, Nickelodeon en Studio 100. Zij beschrijft de wereld bezien door de ogen van peuter Jeroen. Arda Thijssen is kinderpsycholoog en zorgt voor de psychologische duidingen en verklaringen aan de hand van de ervaringen van Jeroen.