Code rood

Nieuwprijs € 27,50
Onze prijs€ 16,50
Uitgeverij: Boom
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands
Staat van het boek: Licht beschadigd
Aantal Pagina's: 192
Afmetingen: 169x240x14
Verschijningsdatum: September 2023
EAN: 9789024457298
Let op: Nog 2 exemplaren op voorraad

Samenvatting

Iedere organisatie verdient de beste teams die het allerbeste resultaat boeken – voor alle betrokkenen. Dat is de premisse van dit baanbrekende boek.

Code Rood introduceert een kleurenmethodiek (Groen, Oranje en Rood) die Eric van ’t Zelfde ontwikkelde tijdens zijn loopbaan als rector. De kleuren staan voor succes (Groen gedrag), mogelijkheid om te groeien (Oranje gedrag) en beperkte kans op succes (Rood gedrag). Ze zijn gekoppeld aan negen typische gedragskenmerken. De methodiek helpt je doelgericht de stoorzenders binnen je team te herkennen, maar ook de echte teamplayers. Deze collega’s gaan niet gebukt onder aangeleerde hulpeloosheid, zijn loyaal aan de organisatie en streven altijd naar verbetering. Dit alles gebeurt op een humane manier, zonder iemand als mens te beoordelen, maar wel door structureel, schadelijk gedrag op de werkvloer te durven benoemen. Alleen zo help je je team en je organisatie te floreren.

Eric van ’t Zelfde is bekend van zijn bestseller Superschool en het succesvolle TV-programma Dreamschool. Hij is een graag geziene gast in talkshows. Hij begon zijn carrière op één van de grootste probleemscholen van Nederland. Zijn succesvolle aanpak ontwikkelde hij tot de kleurenmethodiek in dit boek.

“Eric is iemand die doorzet waar anderen afhaken of niet eens beginnen. Dankzij dit heldere boek kunnen wij nu allemaal die lastige maar cruciale veranderingen doorvoeren. Om zo samen de wereld mooier en menselijker te maken.” – Jitske Kramer, corporate antropoloog, auteur van o.a. Deep democracy en Werk heeft het gebouw verlaten.

“Een te gek boek met herkenbare voorbeelden! Een school is een samenwerkingsverband met naast wederkerige relaties ook ontwrichtend eigen winst eerst gedrag. Het is aan de schoolleider om hierin te sturen ten behoeve van de gezamenlijke opbrengst. Een ingewikkelde klus in een tijd van slecht beleid, lerarentekort en een wildgroei aan onderwijsopvattingen. Dit boek kan de schoolleider helpen bij die klus.” – Ton van Haperen, leraar, lerarenopleider en publicist

"Eric van 't Zelfde heeft in de praktijk laten zien dat zijn aanpak succes heeft. Nu heeft hij opgeschreven hoe hij te werk gaat. Dit boek is recht voor z'n raap, met duidelijke voorbeelden en – daar hou ik van – gericht op praktisch handelen. Hier kun je wat mee!" – Dr. Ben Tiggelaar, Gedragswetenschapper, auteur van o.a. Dromen, durven, doen en De Ladder.